Chleb KOŁODZIEJ

Mało kto wie, że piast Kołodziej lubował się w świeżym pieczywie.
Na jego cześć, nazwaliśmy tak nasz tradycyjny żytnio-pszenny wypiek, który nawiązuje do naszej regionalnej kujawskiej tradycji. Smacznego!

kolodziej
Od pokoleń!

Polski

Tradycyjny

Składniki:

Żytnia Razowa 2000
mąka razowa typ 2000
Woda
woda
Mix ziaren
mieszanka ziaren
Pszenna 750
mąka pszenna typ 750
Soja
soja
Cukier
cukier
drozdze
drożdze
Olej Rzepakowy
olej rzepakowy
Sól
sól
Tabela wartości odżywczych:
Chleb KOŁODZIEJ
Poniżej znajdziesz bardziej szczegółowe dane dotyczące przedstawionego produktu.
Masa netto:
450g
Alergeny:
mąka razowa typ 2000, sezam, płatki owsiane, ziarno pszenicy, ziarno żyta, mąka pszenna typ 750
Wartość odżywcza w 100g
RWS
Wartość energetyczna
1092kJ 259kcal
13%
Tłuszcz
2,9g
4,1%
w tym kwasy nasycone
0,39g
2%
Węglowodany
48g
18,6%
w tym cukry
1,8g
2%
Błonnik
6,6g
26,4%
Białko
6,8g
13,6%
Sól
1,4g
23,5%