SŁOMKA PTYSIOWA

Funkcjonuje też pod nazwą paluszków ptysiowych. Jej kruchość, lekkość i bardzo delikatny smak sprawiają, że można ją jeść bez końca. Puszysta i słodka jak malutka, ulotna chmurka na błękitnym, majowym niebie…

slomka-ptysiowa
Delikatna

Słodka

Lekka

Składniki:

Pszenna 500
mąka pszenna typ 500
jaja
jaja
Woda
woda
Margaryna
margaryna
Cukier
cukier
Tabela wartości odżywczych:
SŁOMKA PTYSIOWA
Poniżej znajdziesz bardziej szczegółowe dane dotyczące przedstawionego produktu.
Masa netto:
600g
Alergeny:
mąka pszenna typ 500, susz jajeczny
Wartość odżywcza w 100g
RWS
Wartość energetyczna
1594kJ 382kcal
19%
Tłuszcz
22g
31,7%
w tym kwasy nasycone
10g
50,7%
Węglowodany
37g
14,3%
w tym cukry
0,1g
0,1%
Błonnik
1,2g
4,6%
Białko
8,3g
16,7%
Sól
0,12g
2%