Ciasto SZARLOTKA

Nazwa szarlotka pochodzi od imienia księżniczki pruskiej – Charlotte, dla której to właśnie francuski cukiernik Marie-Antoine Carême stworzył to połączenie słodkich jabłuszek z cynamonem i goździkami zapieczonych w kruchym cieście. Wyborne!

ciasto-szarlotka
Tradycyjne

Wykwintne

Klasyk

Składniki:

Prażone Jabłka
jabłko prażone
Pszenna 500
mąka pszenna typ 500
Woda
woda
jaja
jajka
Olej Rzepakowy
olej rzepakowy
Cukier
cukier
Sól
sól
Tabela wartości odżywczych:
Ciasto SZARLOTKA
Poniżej znajdziesz bardziej szczegółowe dane dotyczące przedstawionego produktu.
Masa netto:
1,1kg
Alergeny:
mąka pszenna typ 500, susz jajeczny
Wartość odżywcza w 100g
RWS
Wartość energetyczna
808kJ 191kcal
10%
Tłuszcz
2,4g
3,5%
w tym kwasy nasycone
1,1g
5,4%
Węglowodany
40g
15,2%
w tym cukry
23g
25,4%
Błonnik
0,91g
3,6%
Białko
1,9g
3,8%
Sól
0,1g
1,6%